Nybörjarkurser

Välkommen!

Hos oss på A6 Golfklubb erbjuder vi en beprövad, gedigen och pedagogisk nybörjarutbildning i en lugn och avslappnad miljö där alla är välkomna. Vår utbildning leds alltid av välutbildade PGA-tränare och vi följer givetvis Svenska Golfförbundets riktlinjer för Grönt Kort. 


Nybörjarkurs och utbildning för Grönt Kort.
 
Grönt Kort är ett bevis på att golfspelaren har uppnått godkända teoretiska och praktiska kunskaper för att kunna spela golf på ett säkert och roligt sätt. Med tillräckliga teoretiska kunskaper menas att golfspelaren har klarat av ett antal av Svenska Golfförbundet framtagna kunskapstester i golfvett och golfregler. Med tillräckliga praktiska kunskaper menas att golfspelaren har klarat spelprovet som består i att spela 9 hål på motsvarande handicap 54. För att nå denna nivå är det första steget en nybörjarkurs. 

Träna i grupp under ledning av en PGA-tränare.
För att skapa de bästa förutsättningarna och att snabbt komma igång är en gedigen nybörjarkurs i golf under ledning av någon av våra välutbildade PGA-tränare det bästa och klokaste valet. Under introduktionen till golfspelet är vår ambition att alla ska klara Grönt Kort efter avslutad utbildning. Vi ska skapa långsiktiga golfare och jobba med kvalitet i hela Nybörjarprogrammet.

Utbildningens olika delar. 
Under den pedagogiska gruppträningen är utbildningsmålet och vägen mot Grönt Kort i huvudsak kopplat till tre viktiga områden.  

Golfens olika slag.
Under utbildningen introducerar och lär vi ut grunderna för golfens olika grundslag. Målet är att uppnå praktiska kunskaper för att slå olika typer av slag där bollen slås med rätt längd, riktning och höjd. Denna del ansvarar klubbens PGA-tränare Niklas & Erik för att lära dig.

Golfvett för säkrare och roligare golf.
Golfvett handlar om hänsyn, banvård, speltempo samt golfetik och sunt förnuft. Under utbildningen kommer vi att beröra alltifrån vad som är klokt att tänka på för att vara rädd om sin egen, andras och inte minst banpersonalens säkerhet. Tips och vägledning för att hjälpa till med att hålla banan i så fint skick som möjligt samt viktiga rutiner som gör att det går snabbare att spela är andra viktiga områden som kursen berör. Denna del görs delvis både digitalt och via utbildning på klubben.

Spelets regler.
Inom all idrott finns det regler som definierar vad som är rätt och fel. Följs inte spelreglerna skapar det oreda och i ordets rätta mening spelas heller inte då golf som det är tänkt att spelas. Bäst och roligast blir det när spelreglerna följs och att kunskaperna i förlängningen också hjälper spelaren till en bättre helhetsupplevelse.

Kurser och upplägg på nybörjarkurserna 2024

Kursdatum 2024
April
Kurs 1: Lördag 27 – Söndag 28 april. FULLT
Maj
Kurs 2: Lördag 11 maj – Söndag 12 maj, FULLT
Kurs 3: Lördag 18 maj – Söndag 19 maj, FULLT
Kurs 4: Lördag 25 maj – Söndag 26 maj, FULLT
Juni
Kurs 5: Lördag 8 juni – Söndag 9 juni, Få platser kvar
Juli
Kurs 6: Måndag 1 juli – Tisdag 2 juli, Platser kvar
Kurs 7: Lördag 13 juli - Söndag 14 juli, Platser kvar

Tider
Samling 08,30 vid receptionen på klubben och kursen pågår till 15.00 båda dagarna med paus för lunch och fika. 

Pris och innehåll

I kursavgiften 4495* kronor ingår följande:

1. Introduktionshelg, morgonkaffe och lunch under 2 dagar samt information om A6 Golfklubbs verksamhet. Genomgång av spelets alla delar för bästa möjliga start av din golfkarriär. All träning leds av klubbens PGA-utbildade tränare Niklas och Erik. Träningen bedrivs i grupp på helger och startar i slutet av april.

2. Två praktiska uppföljningsträffar med klubbens PGA-tränare för att repetera det vi gått igenom på kursen. Allt för att du ska känna att på A6 Golf Academy tar vi hand om dig som ny golfarna och vi vill få dig att bli en del av livsstilen. 

3. Svenska Golfförbundets webutbildning med inriktning på golfvett och regler.

4. En informationsträff med representanter från golfklubben där du får en helhetsbild av A6 Golfklubb och dess verksamhet. Genomförs alltid onsdagen efter avslutad kurs 18.00 på golfklubben.

5. Fullt medlemskap år 1 (värde 7 500 kr) För att kunna komma igång ordentligt och lära sig spelet behöver man öva mycket. Därför ingår medlemskap i A6 GK under säsongen 2024 i kursavgiften (ordinarie pris 7 500 kr/år) så att du kan spela och träna hur mycket du vill! Medlemskap i A6 GK ger dig också 30 % rabatt på rangebollar på rangen.

6. År 2, 2025, får du 50% på ordinarie spelavgift. Vi vill att du ska kunna öva och spela mycket 

7. Under vintern och våren bjuds du in att delta i organiserad träning riktat mot målgruppen nybörjare i golfen. Som medlem i A6 Golfklubb har du subvention på kursavgifter.

Från och med år 2026 betalar du ordinarie spelavgift.

Anmälan gör du i formuläret nedan eller via mail till info@a6gk.se. Du får bekräftelse samt mer information inom 1-2 dagar på mejl.

Välkommen!

* 13-18 år 3495 kr
* 19-21 år 3995 kr


Anmälan

Anmälan till nybörjarkurs. Genom denna anmälan godkänner jag att golfklubben får använda mina personuppgifter.

Skulle det inte fungera via formuläret, skicka ett mail till info@a6gk.se med alla uppgifter som efterfrågas.

Om du redan har ett golf-id, fyll i det här.
Gata och nummer
Om du är under 18 år behöver du ange vårdnadshavare med namn, golf-id eller personnummer, mail, adress och telefonnummer

Du måste fylla i alla fält märkta med stjärna.