Medlemsmöte A6 golfveteraner 2022-10-25

Publicerat: 2022-10-25 22:33

Klicka för att läsa protokollet från medlemsmötet den 25/10

Plats A6 GK
Tid: 09:00
Närvarande: 43 medlemmar

1) Ordförande Olle Burström hälsade välkommen.

2) Olle påminde om julfesten 9 december och informerade om att Restaurangchansen kommande år endast kommer att finnas i digital form, som en app. För 300 kronor får man en inläggning, för 450 en ”familjevariant” som tillåter upp till fem inläggningar med samma lösenord. Antalet ”kuponger” är dock endast de som finns i ett ”häfte” även i den varianten.

3) Birger Hjalmarsson, Jan-Erik Gustavsson, Kaj Jansson och Lasse Malm var de jubilarer som denna gång fick ta emot sedvanlig gåva och sedvanlig skönsång samt hurrarop.

4) Dagens gäster var Ted Granman och Linus Inhammar från Atteviks, som med utgångspunkt från Atteviks/Audi berättade om nutid och tänkbar framtid när det gäller eldrivna bilar.

Bland annat fick vi veta att Audis batterigaranti är åtta år eller 16000 mil, att ett batteri idag väger cirka 700 kilo, att den bil i sortimentet som har längst räckvidd kan köras 51 mil, men att räckvidden påverkas av yttre faktorer som värme/köld och att man vid exempelvis 20 graders kyla kan tappa så mycket som 30 procent av räckvidden.

Enligt Ted och Linus kostar det i snitt cirka 120 kronor att ladda en elbil fullt från noll via en laddning som tar 30-35 minuter. Antalet laddstationer ökar snabbt, liksom antalet elbilsmodeller. I dag har Audi sju olika varianter på elbil, 2025 räknar man med att ha mer än 20 elbilar i produktion.

Att tillverkningen av batterier inte är den mest miljövänliga är ett faktum, men samtidigt läggs starkt fokus på hållbarhet och återvinning av de batterier som tillverkas. När de tjänat ut i elbilar går batterierna vidare till mobiler, laptops, datorer och liknande.

Vi fick veta att elbilar börjar komma mer och mer på begagnatmarknaden, inte minst för att många treåriga leasingavtal nu är på väg att gå ut och leasing var det överlägset mest populära sättet att ta första klivet in i elbilstillvaron.

5) Efter en kort frågestund tackade Olle Burström våra gäster och förklarade mötet avslutat.

Vid protokollet

Göran Bäckström/Sekreterare