Medlemsmöte 23/11

Publicerat: 2021-11-24 18:01

Protokoll från medlemsmötet med Johan Storm Hallby Handboll. Program för samtliga möten finns under Kalendern Klicka för att läsa protokollet

1) Ordförande Olle Burström hälsade välkommen och påminde om julfesten den 3 december, till dags dato är 44 medlemmar anmälda.

Olle informerade också om att kommande års version av Restaurangchansen kommer att utökas med 11 nya städer samt on line-shopping. En intressekoll gav vid handen att vi kommer att beställa ett antal Restaurangchansen för kommande år.

2) Degens gäst, Johan Storm från Hallby Handboll, inledde med att berätta lite om Hallbys handboll i stort, en förening med herrlag i elitserien och damlag i näst högsta serien plus cirka 500 ungdomar i regelbunden träning.

– Vi vill vara en klubb för alla, jobbar med ständig utveckling och känner att inte minst de senaste säsongerna med herrlaget tillbaka i eliten efter 56 år har gett oss en hel del vind i seglen, sa Johan.

Bland nyare satsningar finns ”Handboll for alla”, ett samarbete med särskolan som slagit mycket väl ut. Ett annat projekt för att bredda verksamheten både geografiskt och i fler målgrupper handlar om street-handboll på Råslätt och Öxnehaga, där A-lagsspelaren Hampus Dahlgren i samarbete med Jönköpings kommun försöker få fler att upptäcka handbollens fördelar.

– Ett stort projekt är också att vi ska bygga en ungdomshall på Samset, en satsning som kostar cirka 25 miljoner kronor och som vi hoppas ska vara i gång om ett år. Det ger oss bland annat fler halltider för de yngre, något vi i dag verkligen är i behov av.

Så kom Johan in på det som numera kanske är det som för Hallby mest känt runt om i landet – ungdomsturneringen Hallbybollen.

– I år kör vi för 25:e året, konstaterade han.

Och det är lätt att se vilken betydelse turneringen har för klubbens verksamhet när man noterar utvecklingen från exempelvis 2013 när klubben totalt omsatte fem miljoner kronor och Hallbybollen 2,5 till året innan pandemin när klubben omsatte 15 miljoner varav sju kom från Hallbybollen.

– Säsongen 24/25 hoppas vi ha en omsättning totalt på 25 miljoner varav tio i Hallbybollen, sa Johan Storm.

Ungdomsturneringen har i alla år byggt på ett stort ideellt engagemang från medlemmar och föräldrar. Senast kom 44 lag, man spelade 1000 matcher runt om i Jönköpings kommun med centrum numera på Elmia där det finns elva planer till förfogande under trettonhelgen – då den här cupen traditionsenligt avgörs.

– Förra året blev det ju inställt på grund av covid, givetvis ett stort avbräck. Men vi fick så småningom en rätt hyfsad ekonomisk kompensation, berättade Johan Storm.

I år ligger man lite lågt, runt 340 lag väntas komma till spel. Och som vanligt de senaste åren blir en av de stora höjdpunkterna den seniorlandskamp för herrar som arrangeras i samband med Hallbybollen.

– I år möter Sverige Nederländerna, och nu har vi lagt landskampen på turneringens första dag som en invigning av hela festen,

Längre fram väntar en riktig handbollshöjdare i och med att Jönköping tilldelats ett gruppspel i VM 2023, ett arrangemang där förstås Hallby har en viktig roll tillsammans med Destination Jönköping.

I dag sysselsätter Hallby en heltidsanställd klubbchef plus en tjänst på kansliet.

– Men fortfarande bygger verksamheten oerhört mycket på ideella krafter och vi känner att vi med ledord som ”gemenskap, engagemang och stolthet” har en väldigt bra grund att jobba vidare från – och att det finns många som vill vara med på vår resa,

 

3) Olle Burström tackade Johan på traditionsenligt sätt och innan det lika traditionsenlig fikat informerade Janne Berglund om att planerna nu är lagda för den kommande vårresan 2022, Resmål är Araslöv, vi åker 17-18 maj och inom kort kommer alla detaljer att finnas till beskådande på hemsidan.

Vid protokollet

Göran Bäckström/ Sekreterare