Medlemsmöte 2/11

Publicerat: 2021-11-03 01:11

Protokoll från medlemsmötet med Handelsbanken Program för samtliga möten finns under Kalendern Klicka för att läsa protokollet

1) Ordförande Olle Burström hälsade välkommen, påminde om möjligheten till bordtennis i KFUM Jönköpings regi samt meddelade att anmälning till julfesten den 3 december redan gick att göra i GIT.

2) Dagens gäster, Andreas Blick och Mikael Wiklund från Handelsbanken tog vid och berättade bland annat om beslutet att flytta bankkontoret från Hoppets Torg till Östra Torget.

Kontoret i Jönköping var en gång det första som öppnades utanför Stockholm som ett led i en utveckling som gjort Handelsbanken till den bank som i dag har kontor på flest orter i Sverige.

Det nya kontoret öppnar 11 mars och kommer att sysselsätta 30 medarbetare.

Andreas Blick betecknade Handelsbanken som en ”försiktig” bank med hög kreditvärdighet och ett lågrisktänkande som ger lägre kreditförluster än jämförbara banker.

– I dag är digitalisering ett stort fokusområde, sa Blick. Men fortfarande kommer vi att vara öppna för de personliga mötena, lokal anpassning och närhet till kunden är även fortsättningsvis väldigt viktigt.

Mikael Wiklund pratade om hur man kan resonera kring börsen och aktier. Betonade att det oftast är ett bra råd att ”sitta still i båten” oavsett vad som sker på kort sikt.

– I snitt under de senaste 20 åren har börsen ökat sex procent i snitt, förklarade Wiklund trots att det funnits både dramatiska nedgångar under den tidsperioden. 

Wiklund konstaterade att börsen haft en exceptionellt stark återhämtning under det senaste året, han tror på fortsatt tillväxt även om man håller ett extra koll på inflationstrycket och eventuellt stigande räntor.

Den som vill investera fick några tydliga råd:

Tänk långsiktigt - på de senaste 100 åren har börsen aldrig gått bakåt under någon tioårsperiod.

Välj en risknivå du är bekväm med.

Och spara regelbundet.

3) Som brukligt avtackades gästerna med en smärre gåva innan det var dags för den traditionella frallan och kaffet.

 

Vid protokollet

Göran Bäckström/Sekreterare