Medlemsmöte 16/11

Publicerat: 2021-11-18 12:43

Protokoll från medlemsmötet med Jenni Asserholt HV71. Program för samtliga möten finns under Kalendern Klicka för att läsa protokollet

1) Göran Bäckström hälsade välkommen och introducerade dagens gäst, Jenni Asserholt, nybliven sportchef för HV71:s damverksamhet.

2) Jenni berättade om sin hockeykarriär, som bland annat gett ett OS-silver, två VM-brons och två SM-guld (med Linköping). Totalt blev det 235 landskamper, tre OS och tio VM-turneringar för en av Sveriges mest meiterade damspelare genom tiderna.

När Jenni som sexåring började spela i Guldsmedshyttan fanns det inga flicklag att spela i, så hon spelade med killar hela vägen upp i tv-pucken, där hon var med som tredje tjej genom tiderna i killarnas turnering med Örebros lag.

- Sen dess har det ju skett stora förändringar till det bättre, konstaterade hon och pekade exempelvis på att det numera finns en egen tv-puckturnering för flickor - med Smålland som senaste mästare - och på hur det hela tiden blivit bättre förhållanden med istider, satsning från allt fler klubbar och sakta men säkert också ett stigande intresse från media och publik.

När Jenni efter sex säsonger bytte Linköping mot HV71 var det främst för att hon sökte en ny utmaning och gillade den satsning och det upplägg HV erbjöd, såg - och ser fortfarande - stora möjligheter till både utveckling och sportslig framgång.

2018 tog den aktiva karriären slut, som nybliven mamma insåg Jenni att tid och kraft inte fanns för fortsatt elitsatsning. I stället började hon jobba som med marknadsföring och som fysioterapeut hos HV. Och nu är hon sportchef för SDHL-verksamheten i HV.

– Ett fantastiskt inspirerande jobb, sa Jenni. Vi har ett bra lag, en växande verksamhet och en förening som jag tycker verkligen visar vilja att satsa på damhockeyn.

Jenni Asserholt pratade också om landslagets betydelse som förebild, om sitt för ett antal år sedan uppmärksammade bråk med dåvarande förbundskaptenen Leif Boork, om att hon tycker det fungerar bra utan tacklingar i damhockeyn och om hur kul det är att se nya, unga talanger kliva fram och ta för sig i högsta serien.

Som avslutning levererade Jenni en inbjudan till veteranerna att komma på en SDHL-match för att med egna ögon uppleva den typen av ishockey. Vi är välkomna att ta med någon anhörig eller kompis, barn eller barnbarn till en match någon gång efter årsskiftet. Jack Hansson håller i det evenemanget och kommer att återkomma med närmare detaljer och tidpunkt när det blir klart.

3) Göran B tackade Jenni för en mycket intressant förmiddag överlämnade den traditionella ”tackgåvan” och önskade lycka till i det fortsatta arbetet med att lyfta HV71 och damhockeyn i stort.

Vid protokollet
Göran Bäckström/Sekreterare