Teen Tour – Så funkar det

På Teen Tour kan du som är mellan 13 och 21 år tävla på den nivån som passar dig. Touren har tre färdighetsnivåer, First, Future och Elite. 

Har du spelat klubbtävlingar och distriktstouren och känner dig redo för att spela scratchtävling (utan handicap) är Teen Tour nästa steg att ta.

Du startar på First och när dina färdigheter ökar kan du ta steget upp till nästa nivå som är Future.
Elite är tourens högsta nivå och dit når du efter att ha etablerat dig på Future och spelat tillräckligt bra för att knipa en av de åtråvärda platserna på Elite. 

Du når nästa nivå genom en uppflyttningsplats från nivån under eller tillräckligt med rankingpoäng för att bli uttagen genom rankingen.  

Under året kan du under varje omgång av Teen Tour samla poäng på Teen Tour Order of Merit och har du hamnat tillräckligt långt upp i listan får du möjlighet att spela den stora tourfinalen. 

Läs mer om Teen Tour

Teen Cup – Så funkar det

Teen Cup är en av världens största golftävlingar för juniorer. Teen Cup är ofta den första golftävlingen du deltar i.  
Resan börjar på hemmaklubben, här möter du dina klubbkompisar på den nivå du befinner dig. Teen Cup börjar som en breddtävling på klubbnivå, där alla upp till och med 16 år kan delta. 

Alla spelare, även du som har högre handicap än 36, kan delta i Teen Cup. Klubben kan göra en puttävling, spela en bana som är 30, 50 eller 100 meter lång, 9 hål scramble, 9 hål poängbogey, tävla i närspel eller någon annan typ av tävling. Det är bara fantasin som sätter stopp.

För dig som kommit lite längre...
...och har handicap är det Teen Cup klubbkval som gäller. Det är en 18-håls slaggolf- och scratchtävling (kvaltävling) i åldersklasserna 13, 14, 15 och 16 år. Om du har tungan rätt i mun, prickar fairway och lyckas komma bland de två främsta i din åldersklass går du vidare till nästa kvalomgång. När tävlingen närmar sig riksfinal möter du de bästa i respektive åldersklass och spelar om titeln ”bäst i Sverige”.

Varje klubb beslutar själv vilken spelform, antal hål och vilken tee man vill att deltagarna ska spela. Klubben kan också tillåta icke-medlemmar att delta och gör då det i en Teen Cup klubbtävling. I Teen Cup klubbtävling är det tillåtet att använda sig av en caddie.

Läs mer om Teen Cup