Onsdags 9:an

Nu återstartar vi A6 Onsdagsgolf, Onsdags9:an

Merparten av de individuella tävlingar som anordnas på klubben sker i någon av sektionernas regi – och är inte öppna för alla. För att erbjuda samtliga aktiva medlemmar oavsett kön, ålder, handicap eller ekonomi fler möjligheter att tävla individuellt, kommer vi att under säsongen 2019 återstarta A6 Onsdagsgolf, Onsdags9:an.

Vi vill göra det enkelt och odramatiskt även för nybörjare att pröva på att tävla i golf (varför inte kombinera en fadderrunda med att tävla för första gången) och samtidigt ge t.ex. duktiga juniorer möjlighet att tävla och därmed kunna justera sitt hcp. Onsdags9:an kommer att anordnas kontinuerligt på onsdagar under perioden maj t.o.m. september. Onsdags9:an "Order of Merits" kommer också att uppmärksammas och belönas på A6 GK:s höstmöte.

Deltagandet är kostnadsfritt, så registrera Din 9 håls-runda varje onsdag!


Varje omgång spelas i tre handicapklasser med placeringspoäng i varje klass:

A-klass   hcp +8.0 t.o.m. 15.0 Spelformen är poängbogey från valfri tee.
B-klass hcp 15.1 t.o.m. 30.0 Spelformen är poängbogey från valfri tee.
C-klass hcp 30.1 t.o.m. 54    Spelformen är poängbogey från valfri tee. 


Du får placeringspoäng för deltagande och beräkning av "Order of Merits" kommer att tas med även  om du byter tävlingsklass under säsongen.

 

Spela när du vill under dagen

Onsdags9:an kan spelas när som helst under dagen, på den för dagen utsedda 9-hålsslinga på A6 GK, med valfria medspelare/markör och från valfri tee. Deltagare måste före start anmäla sig till respektive tävling i Min Golf. Naturligtvis måste även både tävlande och markör som för allt annat spel på banan ha registrerade starttider i GIT.

Efter avslutat spel skall scorekorten lämnas i kansliets greenfee-inkast. GolfID för både spelare och markör samt vilken tee det spelats från skall vara tydligt angivet på scorekortet.

Om inte annat anges görs sedan hcp-justering och resultaten samt Onsdags9:an "Order of Merits" publiceras i Min Golf fredagen efter spelad omgång.

Frågor

  • För frågor kring en specifik omgång har varje omgång två kontaktpersoner som du hittar under tävlingen i Min Golf.
  • För mer generella frågor eller förslag kontakta någon i A6 GKs tävlingsgrupp: Stefan Andersson, Yvonne Eriksson, Mats Flood eller Anders Haraldsson. (Kontaktinformation finns på hemsidan under Medlemssidor – Tävlingsgrupp.)

 

Välkommen att hänga med på Onsdags 9:an!