Aktuellt på banan

Februari 2020

Arbete under vintern?!

Vintern har hittills varit ganska snäll, inga minusgrader och ingen snö. Flera olika arbetsinsatser kan ske nu när vädret är milt. Dock är fairway fortfarande väldigt blöt och det går inte att köra med tunga maskiner. Men än kan det komma både kyla och snö.Vi får se. Vi har under januari och februari förberett för att byta sprinklers på gul och blå slinga genom att gräva fram samtliga som behöver bytas. Ca 80 st totalt. Under de närmaste veckorna kommer utbytete att ske och sedan fyller vi igen hålen och lägger tillbaka torven.

Fairway skador har lagats i stor omfattning. Röjning av sly och mindre buskar runt hela banan har genomförts av veteranernas röjgrupp och under december och januari så har vi även haft ett röjningsaggregat till vår Ventrac. Ta en promenad runt banan och tittal så kan ni förstå vad den maskinen kan göra.

I slutet av januari har vi byggt en ny väg mellan Gul 8 och gul 9 (se bilder). Orsaken är att vi vill öka säkerheten samt undvika att man behöver gå tillbaka efter man puttat klart på Gul 8.

Veteranerna har räfsat bort gamla eklöv från i stort sett hela banan vilket gör att det växer bättre till våren. Våta eklöv har en tendens att täcka ganska stora ytor och hindra grästillväxten på våren. Vi målar även alla teemarkeringar och röda markeringar för pliktområden så att allt skall vara i ordning till banan öppnar.

Vi håller på att förbereda lagning av vallen mellan dammarna på Röd 8 för att få fram vattenspegeln igen. Röd tee kommer också att flyttas fram till i höjd med vallen mellan dammarna så att avståndet blir ca 90 meter.

Vi får en ny banchef och greenkeeper från den 2 mars. Tom kommer att vara kvar men jobba mer säsongsbetonat. Vi ser fram mot den nya banchefens ankomst. Men fram till dess så kommer vi att arbeta vidare på banan men flera olika aktiviteter, bl.a dränering av röd 5 och 6 så fort banan torkar upp tillräckligt för att vi skall kunna köra tunga maskiner på fairway utan att förstöra den.

Vi återkommer inom kort med mer info om vårens arbete, men till dess ta en promenad runt banan nu när den är grön och fin om än blöt. Se bilder nedan.

 

 

 

 

Banan ser inbjudande ut men den är fortfarande mycket blöt, men det börjar närma sig...........