HIO - ett nytt grepp inom golfen

HIO är ett samarbete mellan Jönköping kommuns fastighetsbolag Vätterhem och A6 Golfklubb. Ett nytänkande koncept för att nå ut med golfen till områden där sporten inte är så starkt representerad. För A6 golfklubb är detta en självklarhet eftersom vi arbetar med frågor som inkluderar alla och ett jämställt Golfsverige inom Vision 50/50. Golfen har mycket att erbjuda med dess värderingar, friskvård och gemenskap som finns inom sporten.

Med projektet vi vill öppna en dörr för ungdomar att upptäcka golfens värld och bredda idrottsmöjligheterna. Golf är oftast en sport som kan vara svårt att komma till för ungdomar från Vätterhems stadsdelar. Oftast ligger en golfklubb ”en bit bort”. En naturlig del är att börja spela fotboll där det finns fler förebilder och man tillhör ett lag. Jönköping har många golfklubbar och sporten är en av de största i Sverige i antalet utövare.

Genom att prova på spel, erbjuda golfträning och utrustning vill vi inom konceptet HIO stimulera fler ungdomar mellan 10–25 år att lära sig spela golf och få en meningsfull fritidssysselsättning. A6 GK:s medlemmar har samlat in och lämnat överblivna golfprylar till klubben som delas ut vid behov. A6 Golfklubb är med i Svenska Golfförbundets Vision 50/50 där det arbetas med frågor som inkluderar alla och ett jämställt Golfsverige. Klubben vill öka attraktionskraften hos grupper som inte nås idag.

Koncept: HIO - Ett nytt grepp

- HJÄLPA - utrustning för alla som vill spela och prova på golf.

- INTEGRERA - bjuder in alla Vätterhems ungdomar i åldern 10–25 år som vill prova på golf och träffa nya vänner hos Jönköpings största golfklubb

- ORGANISERA – golfträning med ledare, tydliga värderingar och mycket träning för att nå framgång.

När: Vi startar söndagen den 8 oktober. Det arrangeras bussresor till A6 Golfklubb. Vätterhem går ut med inbjudan i sina områden och det bjuds på enklare förtäring. Golfklubben har instruktörer och erbjuder utrustning för intresserade. Under vårkanten kommer vi att följa upp med fler liknande aktiviteter och få deltagare att vilja börja spela golf.

Mål: Minst 100 ungdomar i åldern 10–25 år från Vätterhems stadsdelar provar på golfsporten under aktivitetsdagarna. Målsättning är att minst 10 ska gå ”A6 Nybörjarkurs” under 2018 och Vätterhem kommer att premiera de första 10 golfare som vill ta det ”Gröna Kortet”.

Vätterhem AB

A6 Golfklubb

Thorbjörn Hammerth Per Simonsson
VD   Klubbchef